woensdag 8 juli 2015

Rode curry met aubergine, kikkererwten en tuinerwtjes


 
Ingrediënten:
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember (geschild)
  • Een kwart van een rode peper
  • handje cherry tomaatjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 aubergine
  • 1 blikje kikkererwten
  • handje tuinerwten
  • gekookte eieren (2 per persoon)
  • geroosterde pijnboompitjes
  • Kokosolie om in te bakken
  • Zout en peper

Werkwijze:
  • Knoflook pellen, gember schillen, beide raspen en aanfruiten in de kokosolie
  • Ui, paprika en rode peper klein snijden
  • Aubergine in kleine blokjes snijden en roosteren in een aparte koekenpan, voeg wat zout en peper toe
  • Zet een tweede koekepan op het vuur en warm de kokosolie
  • Ui toevoegen in de pan
  • Daarna de paprika, dan de rode peper en als laatst de tomaten
  • 5 minuten bakken
  • tomaatjes toevoegen
  • Kokosmelk toevoegen
  • Aan de kook brengen
  • 5 minuten doorkoken
  • Evt zout en peper toevoegen
  • Alles in de blender of glad maken met de staafmixer
  • Terug in de pan
  • kikkererwten en tuinerwten toevoegen
  • aubergine toevoegen
  • ei erbij
Serveer met geroosterde pijnboompitjes
 
Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten