maandag 24 augustus 2015

Chocolade bananen cake met blauwe bessen

 
Ingrediënten:
  •  4 rijpe bananen
  •  4 (biologische) eieren
  •  60 ml extra virgin kokosolie, gesmolten
  •  60 gram amandelmeel
  •  60 gram kokosmeel
  •  1 tl bakpoeder
  •  1 tl vanille-extract (zonder suiker)
  •  3-4 el rauwe cacaopoeder
  •  100 gram stukjes pure chocolade (liefst 92%)
  •  75 gram blauwe bessen
  •  snufje Keltisch zeezout
 
Werkwijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Meng de bananen, eieren, kokosolie en vanille extract in de blender tot je een egale massa hebt.
  • Doe daarna het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, cacaopoeder en zout in een beslagkom en mix goed door elkaar.
  • Voeg het bananen-ei mengsel toe
  • Roer tot slot de stukjes chocolade en blauwe bessen door het beslag.
  • Giet in het cakeblik en bak gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uit komt.
  • Laat nog even 15 minuten afkoelen voor het serveren.
 
Eet smakelijk
Heerlijk met een kop thee of een glas rode wijn ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten