zondag 27 september 2015

Speculaas muffins


Ingrediënten
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 biologische eieren
  • 10  dadels zonder pit
  • 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • ½ theelepel vanillesiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zeezout
  • eventueel geschaafde amandelen om te garneren.

Werkwijze:
een kom, een handmixer en muffin vormpjes.
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de twee bananen heel fijn. Voeg de eieren toe en ga het mixen tot het een egale luchtige massa is geworden. Voeg nu de kokosolie en de citroen sap erbij en mix dit ook weer goed door elkaar. Nu kun je de overige ingrediënten er aan toe voegen. Mix het daarna nog twee minuten goed door, zodat alles echt goed gemengd is.
  3. Vul de vormpjes met het beslag en garneer ze eventueel met geschaafde amandelen.  
  4. Zet de muffins 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Goed af laten koelen.
Eet smakelijk, heerlijk bij een bananen-avocado smoothie :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten