- 1 aubergine
- 3 tomaten
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes verse basilicum
- 1 blik gepelde tomaten
- halve theelepel chilli vlokken
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels rode wijn azijn
- parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 eetlepel kappertjes
- glutenvrije spaghetti
- zout en peper
- kokosolie
- olijfolie
Werkwijze:
- snij de aubergine in blokjes van 1 cm
- bestrooi met flink wat zout en laat 15 minuten staan
- pel en pers ondertussen de knoflook
- snij de blaadjes en de steeltjes van de basilicum afzonderlijk van elkaar fijn
- spoel de aubergine af met ruim wateren droog in een schone theedoek
- voeg de chilli vlokken, oregona, zout, peper en olijfolie toe aan de aubergine en roer door
- verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gekruide aubergine goudbruin
- voeg daarna de knoflook, kappertjes en basilicumsteeltjes toe
- kook ondertussen de spaghetti
- voeg dan de verse tomaten in grove stukken, het blik tomaten en de rode wijn azijn toe en roer door, laat 10 minuten pruttelen
- schep een soeplepel kookvocht van de spaghetti door de saus
- voeg een hand parmezaanse kaas toe
- voeg 3/4 van de gehakte basilicum toe
- voeg zout en peper naar smaak toe
- als de spaghetti gaar is afgieten
- doe wat spaghetti op een bord, doe er een lepel saus bovenop, bestrooi met parmezaanse kaas en een beetje gehakte basilicum
Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten