maandag 4 juli 2016

Gnocchi met courgette en zelfgemaakte pesto uit de oven

Men neme:
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 150 gram kastagne champignons
  • 4 lente uitjes
  • 500 gram gnocchi
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 50 gram harde buitenlandse kaas (bijvoorbeeld grana padano)
  • zelfgemaakte pesto (klik hier voor het recept)
  • olijflolie
  • zout en peper naar smaak
Werkwijze:
  • verwarm de oven op 225 graden
  • breng een liter water aan de kook
  • pers de knoflook fijn
  • snij de courgette, champignons en lente uit in de plakjes en ringen
  • kook de gnocchi in 4 minuten gaar (tot ze gaan drijven), giet af en spoel af met koud water
  • verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de courgette, champignons en knoflook samen met de rozemarijn een paar minuten
  • zet het vuur uit
  • voeg de gnocchi, lenteui en kaas toe en breng op smaak met zout en peper
  • schep dit alles in een ovenschaal (bedekt met bakpapier)
  • 10-15 minuten in de oven
  • serveer met een paar lepeltjes pesto
Eet smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten