vrijdag 15 mei 2015

Pasta met aubergine/tomatensaus

Pasta met aubergine/tomatensaus

Ingrediƫnten:
2 aubergines
1 rode ui
2 tomaten
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
Flinke scheut Olijfolie
Italiaanse kruiden
Zout en peper
Pasta (glutenvrije)
Kaas om te raspen (bij voorkeur een harde italiaanse kaas)
Pijnboompitten
Snoeptomaatjes

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 250 graden
Aubergine, ui, knoflook en tomaten klein snijden
Alles in een ovenschaal
Zout, peper, italiaanse kruiden en olijfolie toevoegen
Alles mengen
Schaal in de oven voor ongeveer 45 minuten
Tussendoor wel elke 15 minuten omroeren
Grootste gedeelde van de groenten uit de schaal scheppen, in ieder geval alle tomatenstukken
Het restje van de groenten en terug in de oven
Groenten in de blender glad maken tezamen met de gepelde tomaten
Dit is de saus
Even doorkoken en de rest van de groenten vanuit de oven toevoegen
Eventueel verder op smaak brengen met zout en peper
Pasta koken
Serveer de pasta met de saus, wat kleine tomaatjes, pijnboompitjes en een beetje geraspte kaas
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten