zaterdag 9 mei 2015

Rode curry

Rode curry
Voor 2-3 personen
Rode curry

Ingrediƫnten:
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember (geschild)
  • Een kwart van een rode peper
  • 2 roma tomaten
  • 1 blik kokosmelk
  • 250 gram boontjes
  • 1 doosje kastanje champignons
  • Rijst of rijstnoedels
  • Kokosolie om in te bakken
  • Zout en peper

Werkwijze:
  • Knoflook pellen, gember schillen, beide raspen en aanfruiten in de kokosolie
  • Ui, paprika, rode peper en tomaten klein snijden
  • Ui toevoegen in de pan
  • Daarna de paprika, dan de rode peper en als laatst de tomaten
  • 5 minuten bakken 
  • Kokosmelk toevoegen
  • Aan de kook brengen 
  • 5 minuten doorkoken
  • Evt zout en peper toevoegen
  • Alles in de blender of glad maken met de staafmixer
  • Terug in de pan
  • Boontjes doppen en toevoegen aan de saus
  • Aan de kook brengen en laten pruttelen tot de boontjes beetgaar zijn
  • Champignons schoonmaken en bakken, voeg deze op het laatste moment toe
  • Serveer met rijst of rijstnoedels

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten