Voor 2-3 personen
Rode curry
Ingrediƫnten:
- 1 rode ui
- 2 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember (geschild)
- Een kwart van een rode peper
- 2 roma tomaten
- 1 blik kokosmelk
- 250 gram boontjes
- 1 doosje kastanje champignons
- Rijst of rijstnoedels
- Kokosolie om in te bakken
- Zout en peper
Werkwijze:
- Knoflook pellen, gember schillen, beide raspen en aanfruiten in de kokosolie
- Ui, paprika, rode peper en tomaten klein snijden
- Ui toevoegen in de pan
- Daarna de paprika, dan de rode peper en als laatst de tomaten
- 5 minuten bakken
- Kokosmelk toevoegen
- Aan de kook brengen
- 5 minuten doorkoken
- Evt zout en peper toevoegen
- Alles in de blender of glad maken met de staafmixer
- Terug in de pan
- Boontjes doppen en toevoegen aan de saus
- Aan de kook brengen en laten pruttelen tot de boontjes beetgaar zijn
- Champignons schoonmaken en bakken, voeg deze op het laatste moment toe
- Serveer met rijst of rijstnoedels
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten