dinsdag 2 juni 2015

Falafel

Falafel


Ingrediënten (voor zo’n 12 falafels):
- 1 pot kikkererwten (400 gram)
- het eiwit van 1 ei
- 1 teen knoflook
- 1 flinke hand peterselie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 eetlepel gemalen komijn
- peper, zout, 
kokosolie om in te bakken

Werkwijze:
- Verwarm de kokosolie in een koekenpan.
- Bak de ui samen met de knoflook, korianderpoeder, komijn, een flinke snuf peper en zout, totdat de ui wat zacht is.
- Giet het water uit de pot van de kikkererwten en dep ze droog.
- Prak de kikkererwten met een vork samen met het ui-mengsel, de peterselie en het ei en meng tot een grof mengsel.
- Maak hiervan vervolgens met je handen 12 balletjes.

- Verwarm weer wat kokosolie in de pan en doe de falafel in de pan.

- Bak de falafelballetjes om en om in 10 minuten mooi goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten