zaterdag 3 oktober 2015

Bananenbrood met cranberries en zaden


Ingrediƫnten
  • 3 grote bananen
  • 2 grote eieren
  • 70 gram dadels zonder pit
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • scheutje ahornsiroop
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder (gezeefd)
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram havermout
  • 50 gram ongezoete gedroogde cranberry's
  • 4 eetlepels gebroken lijnzaad
Werkwijze:
  • Oven voorverwarmen op 175 graden
  • Mix de bananen, eieren, dadels, amandelmelk en ahornsiroop in de blender tot een glad geheel
  • Doe de amandelmeel, bakpoeder, zonnebloempitten, pompoenpitten, havermout, cranberries en lijnzaad in een kom en meng door elkaar
  • Doe vervolgens het bananen-ei mengsel er door heen en roer tot een mooi beslag
  • Voor een grote cake: 45-60 minuten in de oven
  • Voor muffins: 30 minuten in de oven

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten