vrijdag 9 oktober 2015

Spinazietaart

Glutenvrije taart met spinazie, zaden en avocado

Voor 4 pers

Ingrediƫnten

  • 4 el maizena
  • 2 eieren
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 6 el ijskoud water
  • 1 el hennepzaad 
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 el pompoenpitten 
  • 6 el kokosolie 
  • 150 g spinazie (diepvries of vers)
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 100 g ongebrande amandelen
  • 100 g ongebrande hazelnoten
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el sesamzaad

Werkwijze

1. Maal de amandelen en hazelnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Schep in een ruime kom. Voeg de maizena, kokosolie, het water en eventueel zout toe en roer tot een glad en samenhangend geheel. Laat afgedekt 30 min. rusten in de koelkast. 

2. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Snijd de spinazie grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom. Voeg de eieren, koriander, komijn en chilivlokken toe. Pureer met de staafmixer. Schep de spinazie door het avocadomengsel en breng eventueel op smaak met zout. 

3. Schep notenmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige bodem. Schep het spinazie-avocadomengsel in de vorm en strijk glad. Bestrooi met het sesamzaad, lijnzaad, de pompoenpitten en het hennepzaad. 

4. Bak de taart onderin de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. 


Lekker met een groene salade of een gekookt eitje



Geen opmerkingen:

Een reactie posten