maandag 6 april 2015

Courgettesoep

Courgettesoep 
voor 4 personen


Benodigdheden:
  • 1.5  ui
  • 1.5 teentjes knoflook
  • 3  courgettes
  • 3  kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 2 liter groentebouillon 
  • 1.5 bos verse kruiden (oa. basilicum)
  • zout
  • versgemalen peper

Werkwijze:
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Maak met het parisienneboortje bolletjes uit de courgette.
  • Snijd de rest van de courgette in stukjes.
  • Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de courgette en aardappels toe en fruit nog circa 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Kook de soep circa 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.
  • Pureer de soep met de basilicumblaadjes.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de pan terug op het vuur, voeg de courgettebolletjes toe en kook circa 2 minuten.
  • Serveer de soep in een bord of kom.
  • Besprenkel eventueel met een scheutje olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten