Courgettesoep
voor 4 personen
Benodigdheden:
- 1.5 ui
- 1.5 teentjes knoflook
- 3 courgettes
- 3 kruimige aardappels
- olijfolie
- 2 liter groentebouillon
- 1.5 bos verse kruiden (oa. basilicum)
- zout
- versgemalen peper
Werkwijze:
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook.
- Maak met het parisienneboortje bolletjes uit de courgette.
- Snijd de rest van de courgette in stukjes.
- Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de courgette en aardappels toe en fruit nog circa 2 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Kook de soep circa 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.
- Pureer de soep met de basilicumblaadjes.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de pan terug op het vuur, voeg de courgettebolletjes toe en kook circa 2 minuten.
- Serveer de soep in een bord of kom.
- Besprenkel eventueel met een scheutje olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten