zondag 22 maart 2015

Amandel reep

Amandel reep
voor 8 repen of 16 blokjes
 

Ingrediënten:

  • 130 gram amandelmeel
  • 45 gram gemalen kokos
  • 70 ml kokosolie
  • 60 ml honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram pompoenpitten
  • 70 gram zonnebloempitten
  • 40 gram rozijnen
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 10 gram
  • 20 gram gepofte boekweit met honing
  • snufje zout
Bakblik 20 x 20 cm
Bakpapier
Oven
Werkwijze:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe in een ovenbestendig bakje de kokosolie zodat het kan smelten. Bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Doe de amandelmeel, de vanille en het zout, in een kom en roer dit door elkaar.
  • Doe vervolgens de gesmolten kokosolie, en de honing erbij.
  • Roer nogmaals door.
  • Voeg daarna de andere ingrediënten erbij en meng dit tot een egaal deeg.
  • Doe het mengsel in het bakblik. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet het bakblik voor 25 minuten in de oven. Het mag lichtbruin zijn. Als je het uit de oven haalt is het nog erg zacht. Laat het daarom goed afkoelen.
  • Als het goed afgekoeld is kun je het in repen of blokjes snijden
Eet smakelijk!!



1 opmerking: