zaterdag 14 maart 2015

Bananenbrood

Bananenbrood


Ingrediƫnten:
  • 230 gram teff meel ( je kan ook speltmeel gebruiken, maar dan is het brood niet glutenvrij)
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 75 gram rozijnen
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 3 bananen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • handje fijn gehakte noten (ik doe een mix van amandelen, walnoten en hazelnoten)

Werkwijze:
  • bananen, dadels, ahornsiroop en de melk in de blender mixen tot een glad deeg
  • teff meel in een kom, voeg daar het zout, bakpoeder, noten, rozijnen en het kaneel aan toe
  • vervolgens de bananen mix er aan toe voegen en goed mengen
  • doe in een cakevorm

Baktijd:
60 minuten op 180 graden

Eet smakelijk!!
Heerlijk als ontbijt, als tussendoortje maar ook heerlijk als lunch met een plakje geitenkaas erop met een salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten