vrijdag 27 maart 2015

Pasta met aubergine

Pasta met Aubergine
voor 4 personen

Ingrediënten
  • 25 gram Pijnboompitten
  • 2 Rode ui 
  • 1 Aubergine
  • 3 Romatomaten
  • 400 gram glutenvrije pasta
  • 125 gram Rucola
  • 1 bakje Baba ganush (ah)
  • Kokosolie om in te bakken
  • Peper & zout naar smaak

Werkwijze:
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper ondertussen de rode ui.
  • Snijd de aubergine en tomaat klein.
  • Kook de penne, afgedekt, 9 minuten.
  • Giet daarna af en meng met de extra vierge olijfolie in een saladekom.
  • Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de aubergine toe, bestrooi met peper en zout en bak 8 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg halverwege de tomaat toe.
  • Scheur ondertussen de rucola klein en meng de baba anousche goed met de penne.
  • Voeg de groenten toe aan de penne en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de rucola toe.
  • Verdeel de pasta-auberginesalade over de borden
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten.
Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten