voor 4 porties
Ingrediënten
- 8 tomaten (roma tomaten)
- 2 rode ui
- 1 wortel
- 2 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 700 ml water
- zout & peper naar smaak
- Italiaanse kruiden
- basilicum (10 verse blaadjes of gedroogde naar smaak)
- 1 theelepel palmsuiker
- tomaten wassen en ontvellen door aan de boven en onderkant een kruisjes te snijden en ze vervolgens 30 seconden in gekookt water te dompelen.
Dompel ze daarna in koud water, nu zijn ze gemakkelijk te ontvellen - snij de tomaat in blokjes en verwijder de harde kern
- ui en wortel klein snijden
- knoflook pellen en persen
- ui fruiten
- knoflook erbij
- 5 minuten bakken
- wortel erbij
- 5 minuten bakken
- tomatenblokjes erbij
- Laurierblaadjes, palmsuiker, zout, peper en kruiden toevoegen en 10 minuten laten pruttelen
- water toevoegen en 20 minuten laten pruttelen
- laurierblaadjes uit de pan vissen en weg gooien
- soepje pureren met staafmixer of blender
- evt verder op smaak brengen met zout en peper
Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten