maandag 2 maart 2015

Havermout appelcake

Havermout appelcake.
 

Ingrediënten

voor de vulling:
  • 1 appel, in kleine stukjes
  • 60 gram rozijnen
  • kaneel
  • snufje zout
  • 2 eetlepels cacao nibs (stukjes rauwe chocolade)
  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelen en evt andere noten
  • 1 theelepel zuiveringszout (baking soda)

voor het beslag:
  • 2 bananen
  • 120 gram ontpitte dadels
  • 1 biologisch ei
  • Scheutje ahorn siroop
 
Werwijze
  • Verwarmde oven voor op 180 graden.
  • Vet het cakeblik in met kokosolie.
  • Meng de rozijnen met de stukjes appel, amandelen (noten) cacao nibs en de havermout in een schaal en strooi er lekker veel kaneel over en een snufje zout.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Doe de dadels samen met de bananen, het ei en de ahornsiroop in de keukenmachine.
  • Meng dit tot een egale massa.
  • Schep het appel mengsel door het beslag heen.
  • Zorg dat het mengsel goed door het gehele beslag is verdeeld.
  • Schep het beslag in het blik.
  • Zorg dat het beslag goed verdeeld is en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel. 
 
Nu kan  de cake de voorverwarmde oven in voor 30 minuten.
Hier is de saté prikker ook weer een handig hulpmiddel, als je de prikker schoon uit het beslag kan halen dan is je cake goed.
Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit het blik haalt.
 
Eet smakelijk! met een heerlijke beker thee smaakt deze cake helemaal lekker!
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten