Pasta met rode saus
voor 4 personen
Ingrediënten
- glutenvrije pasta, in dit voorbeeld fusilli
- 2 blikken ontvelde tomaten of 8 verse tomaten (bijvoorbeeld roma tomaat)
- 1 paprika
- 2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- zakje gemengde Italiaanse gesneden groenten
- kokosolie om in te bakken
- zout & peper
- Italiaanse kruiden
- basilicum
Werkwijze
- ui, paprika en knoflook schoonmaken en klein snijden
- als eerste de paprika bakken, dat doe ik altijd op een wat lager vuur gedurende 15 minuten, dan worden ze een beetje zoet
- ui en knoflook erbij, dit nog een paar minuutjes aanzetten
- gemengde groenten erbij, 5 minuten bakken
- tomaat (blik of vers) toevoegen
- op smaak brengen met zout en peper
- Italiaanse kruiden en basilicum erbij
- 1 uur laten pruttelen (de tomaten worden vanzelf kleiner)
- ondertussen de pasta koken volgens verpakking
- saus als laatst evt verder op smaak brengen met zout en peper
Eet smakelijk!
Heerlijk met een salade erbij
NB je kunt dit recept natuurlijk ook maken met verse tomaten:
begin dan met deze stap:- tomaten wassen en ontvellen door aan de boven en onderkant een kruisjes te snijden en ze vervolgens 30 seconden in gekookt water te dompelen.
- Dompel ze daarna in koud water, nu zijn ze gemakkelijk te ontvellen
- snij de tomaat in blokjes en verwijder de harde kern
Geen opmerkingen:
Een reactie posten