woensdag 4 maart 2015

Pasta met rode saus

Pasta met rode saus
voor 4 personen
 
Ingrediënten

  • glutenvrije pasta, in dit voorbeeld fusilli
  • 2 blikken ontvelde tomaten of 8 verse tomaten (bijvoorbeeld roma tomaat)
  • 1 paprika
  • 2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zakje gemengde Italiaanse gesneden groenten
  • kokosolie om in te bakken
  • zout & peper
  • Italiaanse kruiden
  • basilicum
Werkwijze
  • ui, paprika en knoflook schoonmaken en klein snijden
  • als eerste de paprika bakken, dat doe ik altijd op een wat lager vuur gedurende 15 minuten, dan worden ze een beetje zoet
  • ui en knoflook erbij, dit nog een paar minuutjes aanzetten
  • gemengde groenten erbij, 5 minuten bakken
  • tomaat (blik of vers) toevoegen
  • op smaak brengen met zout en peper
  • Italiaanse kruiden en basilicum erbij
  • 1 uur laten pruttelen (de tomaten worden vanzelf kleiner)
  • ondertussen de pasta koken volgens verpakking
  • saus als laatst evt verder op smaak brengen met zout en peper
Eet smakelijk!
Heerlijk met een salade erbij
 
NB je kunt dit recept natuurlijk ook maken met verse tomaten:
begin dan met deze stap:
  • tomaten wassen en ontvellen door aan de boven en onderkant een kruisjes te snijden en ze vervolgens 30 seconden in gekookt water te dompelen.
  • Dompel ze daarna in koud water, nu zijn ze gemakkelijk te ontvellen
  • snij de tomaat in blokjes en verwijder de harde kern

Geen opmerkingen:

Een reactie posten